Начин на приготвяне
Започнете най-напред със заготовката за кнедлите. Разбийте мекото масло с вилица и прибавете един по един жълтъците.
Прибавете млякото, малко сол и пшеничения грис. Разбъркайте добре, загладете и оставете в хладилник да се постегне за около 20-30 минути. През това време започваме да готвим супата.
Накълцва се само зелената част на праза и леко се запържва в тенджера с малко олио. Залива се с вода около 2. 5 литра и оставяме да заври.
С едро ренде се настъргват изброените зеленчуци и се пускат в кипналата вода. Подправя се по желание - с кубче зеленчуков бульон, /вегета/ и сол на вкус. Щом поври 5-6 минути, прибавяме обеления домат, също настърган с ренде.
Когато и домата се свари, започваме да пускаме във врящата вода кнедлите, като от сместа с гриса се взема с кафена лъжичка, не много пълна, и бързо се пускат в супата.
Изплуват ли кнедлите на повърхността, отдръпваме тенджерата от огъня. Поръсете с накълцан магданоз.