Зеленчукови шарени кюфтенца

26/01/2016
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 485
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • тиквички - 2 бр.
  • грах - 1 чаена чаша, сварен и отцеден
  • моркови - 2 бр. сварени
  • лук - 1 бр.
  • магданоз - 2 с.л. нарязан пресен
  • копър - 1 с.л. нарязан пресен
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • галета - 1 - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр. прясно
  • брашно - 1 - 2 с.л. за овалване кюфтенцата
  • галета - 1 с.л. за овалване кюфтенцата, смесена с брашното
  • зехтин - колкото е необходимо за поливане кюфтенцата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме тиквичките, белим и настъргваме. Посоляваме и изцеждаме добре от сока. Към тиквичките добавяме сварените и намачкани грах и морков. Слагаме и ситно нарязан лук. Поръсваме магданоз и копър.

Посоляваме на вкус и добавяме черен пипер. Омесваме с прясно яйце и малко галета, да се стегне сместа.

Оформяме малки кюфтенца, които овалваме в смес от брашно и галета.

Подреждаме кюфтенцата в намазана с мазнина тавичка, поливаме със зехтин и изпичаме.

Поднасяме със салата от домати.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар