Начин на приготвяне
Тиквичката се рендосва, поръсва се със сол и се оставя да се оцежда за около 30 мин.
Морковът се рендосва, лукът и магданозът се нарязват на ситно.
След като тиквичките са готови, с ръце ги изстискваме леко, да се изцеди излишният сок, и ги слагаме в купа. Към тиквичките прибавяме морковите, магданоза, лука, щипка сол, разбъркваме и прибавяме яйцето и брашното, омесваме хубаво и ако е необходимо добавяме още брашно.
Трябва да се получи смес, която е малко по мека от каймата за кюфтета. Загряваме мазнината и с влажни ръце оформяме кюфтетата и ги пускаме внимателно да се пържат, а след като са готови обръщаме.
Ако не искаме да пържим, може да наредим кюфтенцата върху хартия за печене и да ги изпечен в загрята фурна до готовност.
Коментари