Рошави картофени топки

Добринка ПетковаДобринка ПетковаМастър Шеф12522051396
26/01/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции14
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 577
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата18
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите и ги намачкайте. Оставете да се охладят. Към тях прибавете нарязания на ситно праз, олиото и подправките. Разбъркайте добре.

От получената смес направете топчета (колкото голям орех). Оваляйте ги в разбитите белтъци, а след това - в натрошения корнфлейкс.

Изпържете топките в сгорещена мазнина до златисто.

Сервирайте ги с чеснов сос.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Илияна Димова
Много апетитни , вкусни са както топли така и охладени със сосчето
0
0
Добринка Петкова
Да,така е!Лесни са за приготвяне и много вкуси.
1
0