Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчукови Кюфтета»Маслени картофени топчета с лапад и спанак

Маслени картофени топчета с лапад и спанак

Маслени картофени топчета с лапад и спанак
Снимка: Илиана Първанова
1 / 5
30/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Гарнитура или леко пролетно ястие - всичко зависи от количеството и това, колко ще ви харесат тези маслени картофени топчета със спанак и лапад"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 - 5 бр.
  • спанак - 1 шепа нарязан
  • лапад - 1 шепа нарязан
  • краве масло - 2/3 с.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • хималайска сол - 1/2 ч.л. равна, на вкус, фина
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме картофите и след като ги обелим, ги намачкваме с ръчен пасатор за картофено пюре. Отделно спанака и лапада нарязваме на ситно и попарваме с малко водичка от електрическата кана. След няколко минути прибавяме зелениите към картофите, като старателно ги отцеждаме, за да може консистенцията да не се разводни.

Овкусяваме с маслото, черния пипер и хималайската сол и хубаво разбъркваме с дървена лъжица.

Започваме да оформяме топчета с големина - колкото загребва 1 равна супена лъжица или колкото 1 обикновена хапка.

От сместа излизат около 20-25 бр., в зависимост количеството смес и големината на топчетата.

Желателно е, като се оформят леко, да се охладят, за да може маслото да се стегне.

Поднасяме картофените топки по желание поръсени със сусам, като атрактивна гарнитура към свеж пролетен обяд!

Вкусни и полезни!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: