Начин на приготвяне
Сваряваме картофите и след като ги обелим, ги намачкваме с ръчен пасатор за картофено пюре. Отделно спанака и лапада нарязваме на ситно и попарваме с малко водичка от електрическата кана. След няколко минути прибавяме зелениите към картофите, като старателно ги отцеждаме, за да може консистенцията да не се разводни.
Овкусяваме с маслото, черния пипер и хималайската сол и хубаво разбъркваме с дървена лъжица.
Започваме да оформяме топчета с големина - колкото загребва 1 равна супена лъжица или колкото 1 обикновена хапка.
От сместа излизат около 20-25 бр., в зависимост количеството смес и големината на топчетата.
Желателно е, като се оформят леко, да се охладят, за да може маслото да се стегне.
Поднасяме картофените топки по желание поръсени със сусам, като атрактивна гарнитура към свеж пролетен обяд!
Вкусни и полезни!
Чудно Вкусно!