Ловджийски суджук

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Ловджийски суджук1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Общо
80 мин.
"Домашен ловджийски суджук, защото е грехота да сядаме на масата без вкусно мезе"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 2 кг
  • говеждо месо - 2кг
  • сланина - 1 кг
  • сол - 125 г
  • черен пипер - 10 г
  • селитра - 10 г
  • червен пипер - 10 г
  • захар - 1 с.л.
  • карантия - свински черва за пълнене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте месото на ситно, прибавете солта и подправките и разбъркайте добре. Оставете да престои за една нощ. Напълнете със сместа измитите черва, но без да тъпчете много.

Нарежете червата на отделни по-къси суджуци. Наредете ги на дъска и ги притиснете с друга дъска и тежест отгоре. Оставете да престоят така 2 дена, след което ги наредете да се сушат на проветриво място.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: