Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Зеле с кайма в огнеупорен съд

Зеле с кайма в огнеупорен съд

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Зеле с кайма в огнеупорен съд1 / 3
26/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 бр
  • кайма - 250 г
  • ориз - 1 каф.чашка
  • лук - 1 бр нарязан
  • къри - на вкус
  • целина - на вкус суха листа
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - на вкус
  • олио - колкото е необходимо
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разреждаме каймата с малко вода на гранули. Задушаваме каймата в олио с ориз, лук, къри, целина, черен пипер и червен пипер.

В огнеупорен съд слагаме половината от нарязаното зеле, изсипваме запържената кайма и покриваме с другото зеле. Наливаме вода.

Печем с капак във фурна до готовност. (До извиране на водата.)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: