Агнешко в глинено гърне

Татьяна БаловаТатьяна Балова
Новак
107
235
230
27/01/2016
"Взимате едно глинено гърне и слагате овкусеното агнешко в него - останалото са подробности"
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо9 647
  • Преглеждания за месеца718
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 2 кг бут или плешка
  • масло - 50 г краве
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чесън - 3 - 5 скилидки
  • гъби - по желание
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се почиства и се измива, след което намазва с масло, сол и червен пипер и в малки процепи се пъхват парченцата чесън.

Слага се в глинено гърне. Налива се около половин литър вода. Гърнето се захлупва и се слага в сгорещената фурна.

След двайсетина минути огънят се намалява на умерен.

Ястието се пече поне 2 часа. Готовото печено агнешко има златисто-кафява коричка и ухае умопомрачително!

Гарнира се със задушени пресни картофки, с пюре, със зелена салата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар