Пикантни парти шишчета

МаринаМарина
Помощник Готвач
933871321
Пикантни парти шишчета
Снимка: Марина
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Днес ще ви представим тези много приятни, много лесни, топящи се в устата, свински шишчета"

Необходими Продукти

  • свински врат - 800 г
  • чушки - 2 бр. зелени + 2 бр. червени
  • лук - 1 глава
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • къри - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л. лют
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива хубаво и се подсушава. Реже се на малки парчета. Добавят се подправките и олиото и се оставя за около 20-30 минути, за да поеме месото ароматите.

През това време чушките и лукът се режат също на парчета с големина горе-долу, колкото парчетата месо.

На бамбуково шишче започвате да редите парче зелена чушка, парче червена, парче месо, парче лук до запълване на шишчетата.

Пекат се на загрята скара до готовност на месото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Марина
Марина
Може, може, каквото ви се яде, това добавете :)
10.04.2016 15:49
Kostadin Stoyanov
Kostadin Stoyanov
Може да се добави малка гъбка печурка и парченце домашна солена сланина.
10.04.2016 15:48