Начин на приготвяне
Каймата се омесва в подходящ съд с риган, кимион, черен пипер, галета и зелена чушка, нарязана на малки кубчета.
Разделя се на части според броя на шишчетата и от всяка се оформят по 4 малки кюфтенца за всяко шишче.
Измита тиквичка се нарязва на кръгчета - средно дебели. На дървени шишчета се нанизват тиквичка, кюфтенце, тиквичка, кюфтенца, като се завършва с тиквичка.
Оформените парти шишчета се поставят в намазана с олио тава и малко водичка.
Отгоре парти шишчетата с кюфтенца се поръсват с риган, сол и малко черен пипер.
Напръскват се с олио и печем в загрята фурна 180-200°C за 30 минути до зачервяване.
Изваждат се шишчетата с кюфтенца и поръсваме с настърган кашкавал.
Връщат се във фурната да се запече за още 5-10 минути и изваждаме в чиния.
Сервират се с пресни домати и краставички на пръчици.
Добър апетит!