Кавармичка

Кавармичка1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • свинско месо - 700 г
  • праз - 2 - 3 стръка
  • домати - 2 - 3 бр. или 1 равна с.л. дом. пюре
  • чушки - 2 - 3 бр. (пресни, между които има и 1 - 2 люти)
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • черен пипер
  • сол
  • чубрица - може малко
  • розмарин - малко (за свинското е незаменим)
  • червен пипер
  • босилек - много мъничко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-добра за готвене е свинската плешката, а може да се добави и друго месо, например телешко.

Най-добре е да се готви в глинен съд! Ако такъв няма, се ползва тавичка, която преди поставяне във фурната се запечатва с алуминиево фолио.

Месото се позапържва заедно с тънко нарязания чесън.

Празът и чушките се нарязват на едри парчета (2х2 см) и заедно с всичко останало плюс чаша вода се добавят при месото (много е лесно, но после става бавно).

Съдът с кавармата се слага в сгорещената фурна. Когато ястието се загрее, огънят се намалява на около 180 градуса. Така се пече около 80-100 минути.

Гарнира се с картофено пюре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: