Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Запечено червено цвекло със сметана

Запечено червено цвекло със сметана

Запечено червено цвекло със сметана
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Тази рецепта с цвекло и сметана е един чудесен вариант за предястие, с което да разнообразите семейните обяди и вечери"

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 1 глава
  • лук - 2 глави
  • масло - 2 с.л.
  • заквасена сметана - 3 с.л.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • чесън - 1 - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете цвеклото, докато поомекне. Обелете го и го нарежете на шайби.

Обелете и нарежете лука на ситно. Задушете го в маслото, без да добива карамелен цвят.

Смесете цвеклото и лука в подходяща тавичка, полейте го с млечно-сметановата смес, овкусете със сол и запечете във фурна.

Поръсете предястието с пресован чесън.

Запеченото червено цвекло със сметана е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Илияна Димова
Илияна Димова
От цвекло съм приготвяла само салата, харесвам това предложение, хубава идея
28.01.2016 06:53
1
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Получи се едно страхотно топло предястие. В добавка с чесънче.
28.01.2016 06:52