Телешка пикантна яхния

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Телешка пикантна яхния
Снимка: Сия Рибагина
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5
"Една яхния, която ще ви накара да си сипете още една чаша домашно вино и да отопите с хляб всичко в чинията"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 600 г за готвене
  • картофи - 4 бр.
  • лук - 2 глави кромид
  • зелен фасул - 200 г консерва
  • зелена чушка - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • домати - 250 г млени
  • захар - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 к.л. лют
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • босилек - 1 щипка
  • сминдух - 1 щипка
  • зехтин - 2 с.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешкото на дребни парчета, сложете в тенджера под налягане и сварете за 40 мин. Извадете и отцедете, бульона оставете на страна.

Почистете и нарежете картофите на парчета. Сложете тенджера на котлона, сипете зехтина и загрейте.

Почистете и нарежете лука и чесъна на дребно, сложете в тенджерата и запържете за кратко.

Нарежете домата и чушката, сложете и запържете и тях. Сипете млените домати, червен и лют пипер, захарта и подправете със сол и дафинов лист.

Разбъркайте, сипете от бульона на месото, добавете картофите и оставете яхнията да се задушава под капак за 30 минути, като периодично разбърквате.

Отцедете зеления фасул, сложете го в яхнията, разбъркайте, подправете с черен пипер, босилек и сминдух, опитайте и добавете още сол, ако е необходимо, и варете още 5 мин.

Махнете от котлона и поръсете Телешката пикантна яхния със свеж магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: