Начин на приготвяне
Нарежете телешкото на дребни парчета, сложете в тенджера под налягане и сварете за 40 мин. Извадете и отцедете, бульона оставете на страна.
Почистете и нарежете картофите на парчета. Сложете тенджера на котлона, сипете зехтина и загрейте.
Почистете и нарежете лука и чесъна на дребно, сложете в тенджерата и запържете за кратко.
Нарежете домата и чушката, сложете и запържете и тях. Сипете млените домати, червен и лют пипер, захарта и подправете със сол и дафинов лист.
Разбъркайте, сипете от бульона на месото, добавете картофите и оставете яхнията да се задушава под капак за 30 минути, като периодично разбърквате.
Отцедете зеления фасул, сложете го в яхнията, разбъркайте, подправете с черен пипер, босилек и сминдух, опитайте и добавете още сол, ако е необходимо, и варете още 5 мин.
Махнете от котлона и поръсете Телешката пикантна яхния със свеж магданоз.