Начин на приготвяне
Пилешкото филе се реже на хапки и се овкусява се със сол и черен пипер.
Приготвя се пухкавата панировка, като в една купа се разбият жълтъците на яйцата заедно с 2 с.л. брашно и бирата и се добавя малко сол.
В друга купа се разбиват белтъците на сняг. Изсипват се при панировката, като се разбъркват внимателно в една посока, за да не спаднат. Добавят се 2/3 от настърганата лимонова кора и отново се разбърква.
Загрява се олиото в тиган с незалепващо покритие. Овалва се пилешкото месо в останалото брашно едно по едно и след това с помощта на щипка се потапят хапките в панировката. Пържат се от двете страни до златисто-кафяво.
Приготвя се млечно-чесновият сос, като в купичка се смесят разбитото мляко с накълцания на ситно чесън, нарязания копър и останалите лимонови корички. Овкусява се със сол. Сипва се готовият със в чаша за червено вино или друга подобна. Украсява се с клонка копър и още корички.
В плитка чиния се поставят измитите листа зелена салата по цялото дъно. Чашата със соса се слага в средата, а покрай нея се нареждат пилешките хапки.