Фъч

Татьяна БаловаТатьяна Балова
Новак
108
252
248
28/01/2016
"Мечтаем си някой да ни се обади и да ни каже Ела да опиташ от моя фъч, току що го приготвих!"
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо21 630
  • Преглеждания за месеца410
  • Преглеждания за седмицата53
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички компоненти за блата се смесват и се изсипват на тънък пласт (до 7 мм) в намазана с олио и поръсена с брашно правоъгълна тава, която се слага в силно сгорещена фурна.

След малко, когато блатът се понадигне, фурната се превключва на умерен огън. Блатът е готов, ако по клечката за зъби, с която го прободем, не остане тесто от него и той е леко златисто зачервен.

Докато блатът изстива, разбиваме маслото на пяна с пудрата захар, какаото и ванилията.

С крема намазваме добре изстиналия блат, нарязваме го на малки ромбове (със страна до 3 см), като ромбовете не бива да имат много дълги страни, а да са по-скоро квадратни, и го наръсваме с кокосовите стърготини. Леко потупваме отгоре, за да не се ронят после стърготините.

Прибираме на студено, за да може маслото да се втвърди, и едва тогава изваждаме парченцата!

Този фъч е неимоверно ефектен и няма домакиня, която да не е поискала рецептата за него. Лично аз я знам от Веселина Богданова от Котел, на която съм ѝ много благодарна за нея.

Голяма кутия за съхранение на храна 3 литра-27%
Практичен и удобен аксесоар за съхранение
Голяма кутия за съхранение на храна 3 литра
4.93 лв.
3.60 лв.
Виж ››

Удобно пластмасова кутия за съхранение на храна, която е задължителна за всяко семейство и всеки дом.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Веселина Константинова
Много го обичам този десерт. Напомня ми за детството.
0
0
Татьяна Балова
И ние вкъщи много го тачим, особено синът ми. Като чуе, че го правя, може да дотича от 100 км, за да го омете.
1
0