Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козунак»Козунак по стара руска рецепта

Козунак по стара руска рецепта

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Козунак по стара руска рецепта1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
140 мин.
Порции
8
"Доверете се на рецепта, изпитана от времето - за този Великден изненадайте всички с разкошен Козунак по стара руска рецепта"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 и 1/2 ч.ч.
  • яйца - 8 бр. жълтъци
  • мая - 50 г
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • масло - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците се разбиват до бяло, добавя се топлото мляко с предварително разтворената в него мая.

Добавя се брашното, захарта и всичко се разбърква. Оставя се 1 час да се надигне на топло.

Добавя се разтопеното, но не горещо масло, омесва се тестото и с него се пълни на една трета от височината форма, постлана с хартия за печене.

Оставя се да се надигне 1 час и се пече час и половина на 150 градуса. Ако козунакът започне да загаря леко отгоре, се покрива с влажна хартия.

Непременно опитайте още Вкусен козунак за начинаещи, Шуменски козунак, Неизсъхващ козунак, Експресен козунак, Козунак с лимонада, Постен козунак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: