Апетитно свинско със зеле и ориз

МаринаМаринаПомощник Готвач93104791
28/01/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 110
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 1 бр.
  • ориз - ½ ч.ч. бланширан или едрозърнест
  • свинско месо - 500 г
  • сол
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • кимион - ½ ч.л.
  • куркума - 1 с.л.
  • дафинов лист - 5 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 5 скилидки
  • олио - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското се измива, нарязва на ситно и леко се запържва (може да ползвате и месо от буркан, на него не му е нужно запържване).

Зелката се нарязва на тънко. Към нея се прибавят олиото, подправките и настърганите на ситно лук и чесън.

Вече овкусено, зелето се запържва за 10-15 минути, за да омекне хубаво.

Когато е готово, се прехвърля в тава. Прибавя се и месото и измитият ориз. Обърква се хубаво и се залива с 3 ч.ч. вода.

На места се забождат дафиновите листа. Пече се в загрята фурна до извиране на водата.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар