Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско със зеле и ориз

Свинско със зеле и ориз

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Свинско със зеле и ориз
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • свинско месо - 400 г свински варт
  • зеле - 1 бр. малка
  • ориз - 1 в. ч.
  • сол - на вкус
  • олио
  • черен пипер
  • червен пипер
  • доматен сос - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелката се обелва и се надробява. Запарва се за около 30 мин.

Изцежда се и се изсипва в тава. Овкусява се със сол, черен пипер, червен пипер, доматен сос и олио.

Разбърква се. Добавя се измитият ориз и свинското. Долива се вода. Пече се във фурна на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ДОРА ХОЛЯНОВА
ДОРА ХОЛЯНОВА
Да похапнем...
10.02.2019 22:29