Апетитно свинско с лук и гъби

МарияМария
Новак
624
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Ароматът е божествен, а какво остава за вкуса - ще разберете, след като си приготвите свинско с гъби и лук"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • лук - 4 големи глави
  • гъби - 500 г печурки
  • олио
  • червено вино - 1 в.ч.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на хапки и го запържете в дълбок тиган. Добавете лука, като предварително сте го нарязали на плътни полумесеци.

Гъбите режем на филийки и добавяме в тигана, когато лукът омекне. След като гъбите пуснат соса си, добавяме виното и оставяме под капак, докато изври.

Когато остане само на мазнина, овкусяваме със солта и черния пипер.

Сервира се топло.

Чаша червено вино би била подходящата напитка за това ястие!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
515
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
рецептата ви е грешна . Задошеният кебаб със гъби не се приготвя по този начин . Опитайте пак .
11.10.2023 21:29
2
2
Анонимен
Анонимен
Рецептата Ви е грешна. За това ястие трябва една кана вино и приятна компания. Мн хубав а рецепта сходна с моята
27.05.2022 16:06
8
3
Покажи всички подкоментари
Милка
Милка
Получи се страхотно ! Препоръчвам на всички да пробват рецептата.
Мария, благодаря за вкусната гозба :)
29.12.2015 13:00
7