Кокосови еклери

03/03/2016
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 012
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипваме 250 мл вода с маслото, захарта и щипка сол. Сипваме брашното и разбъркваме до получаването на топка тесто, отделяща се от стените на съда.

Като се охлади малко, прибавяме едно по едно яйцата при интензивно бъркане. Добавяме кокоса и рома.

Оформяме тестото на топки и нареждаме в намазана с масло тава. Печем 10 минути в загрята фурна на 220 градуса, след това намаляваме на 170 градуса и печем още 20 минути.

За крема:

Разбиваме сметаната със захарта, ванилията и рома и изстудяваме.

Разрязваме еклерите и пълним с крема.

За плодовия сос:

Сваряваме 125 мл вода със захарта за соса и разрязваме прасковите.

Смесваме пасираната вътрешност на една праскова със захарния сироп.

Измиваме портокалите, подсушаваме и нарязваме на кръгчета, които прибавяме към соса.

Сервираме еклерите с плодовия сос.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар