Начин на приготвяне
Кипваме 250 мл вода с маслото, захарта и щипка сол. Сипваме брашното и разбъркваме до получаването на топка тесто, отделяща се от стените на съда.
Като се охлади малко, прибавяме едно по едно яйцата при интензивно бъркане. Добавяме кокоса и рома.
Оформяме тестото на топки и нареждаме в намазана с масло тава. Печем 10 минути в загрята фурна на 220 градуса, след това намаляваме на 170 градуса и печем още 20 минути.
За крема:
Разбиваме сметаната със захарта, ванилията и рома и изстудяваме.
Разрязваме еклерите и пълним с крема.
За плодовия сос:
Сваряваме 125 мл вода със захарта за соса и разрязваме прасковите.
Смесваме пасираната вътрешност на една праскова със захарния сироп.
Измиваме портокалите, подсушаваме и нарязваме на кръгчета, които прибавяме към соса.
Сервираме еклерите с плодовия сос.