Начин на приготвяне
Връщаш се от магазина с посочените продукти. Отваряш първата бира и докато се размразява пилето я изпиваш.
По желание може и да замезваш. След като пилето се размрази почваш втората бира и докато си я пиеш правиш бъркоча от по-горе посочените неща по колкото си искаш от всичко.
Режеш магданоза, мачкаш чесъна, обелваш с ножа единия лимон, изцеждаш го до капка, като му режеш предварително двата края ....от снимката се вижда за какво ...
Ако си закусвал сутринта варени рохки яйца не изхвърляй черупките или ако го направиш като мен извади ги от коша и ги измий после едната ще трябва за шапката ...:) Препоръчително е да е от йордечка, че са по-здрави!
Почваш третата бира и докато я пиеш мажеш размразеното пиле с горе посочения бъркоч отвсякъде, и го нанизваш на четвъртата бира като предварително си я изпил. Шегувам се, просто и махни етикетите за да няма реклама.
В тавичка наливаш водичка и останалата част от бъркоча ако е останала слагаш бирата по средата с нанизаното пиле а около нея картофите. Мяташ във фурната като го заливаш от време на време с кипящата бира и водата от тавата!
Междувременно приготвяш аксесоарите от втория лимон и част от краставицата както и от кората на първия лимон. Ако бирата е свършила отиваш до магазина и купуваш още! В един момент жена ти се прибира...
Без много да се церемониш я караш да направи таратор за ракията и задължително да обели краставицата защото ще ти трябват две обелки за пилето! След като се изпече леко залитващ вадиш от фурната, аранжираш, правиш няколко снимки и после децата го изяждат, а ти им се наслаждаваш!
Благодарен съм на всички, които са имали търпението да ми изчетат рецептата и ще се радвам, ако Ви е харесала!
Коментари