Супа от охлюви

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Супа от охлюви1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4-5
"Когато става дума за охлюви, средно положение няма - или се влюбвате в тях или ... не сте опитали нашата супа от охлюви"

Необходими Продукти

  • охлюви - 25 броя, изчистени
  • гъби - 5 - 6 броя
  • лук - 1/2 глава
  • моркови - 1/2
  • картофи - 2 броя
  • домати - 2 броя, зрели
  • праз - 1 брой, бялата част
  • масло - 100 г
  • чесън - 2 скилидки
  • бульон - 1 л, зеленчуков
  • вино - 100 мл бяло
  • сметана - 1 опаковка заквасена, малка
  • яйца - 2 жълтъка
  • магданоз - 1/2 връзка
  • индийско орехче
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и доматите от люспите, като ги потопите за кратко в гореща вода. Лукът, празът, скилидките чесън, гъбите и морковите се нарязват на ситно, след което се задушават в маслото.

След малко се добавят разрязаните на половинки охлюви. Заливат се с бульона и виното, добавят се нарязаните картофи и обелени домати и се оставя да заврат. Супата от охлюви се вари до омекване на картофите и се добавя сметаната.

Остава се да къкри на котлона за 5 минути и се добавят солта, черният пипер и малко индийско орехче. Сваля се от котлона и се оставя леко да се охлади. Застройва се с разбитите с малко оцет жълтъци и се поръсва с наситнен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

вергиния
вергиния
охлювите се сваряват много добре и тогава се прибавят зеленчуците
07.04.2013 17:05
1
1