Канелени охлюви с мед

Канелени охлюви с мед
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
28/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
"Надяваме се, че сте на диета, за са ки изядем сами тези канелени охлюви с мед"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 с.л.
  • захар - 100 г
  • сол - 1 щипка
  • заквасена сметана - 120 г
  • суха мая - 1 пакет
  • брашно - 500 г
  • олио - 50 г
  • за поръсване
  • захар - 1 к.ч.
  • канела - 1 с.л.
  • масло - 1 с.л. за намазване
  • глазура
  • мед - за намазване
  • кокосови стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата със захарта, като преди това се отделя един жълтък за намазване. Добавя се заквасената сметана, щипка сол, олио.

В средата на брашното сипваме яйчената смес, прибавя се сухата мая, разбърква се добре и бъркаме на топка тесто, което към края се замесва на меко еластично тесто.

Оставя се на топло да втаса, докато удвой обема си. Готовото тесто се разточва на правоъгълна кора, която се намазва с меко масло и поръсваме със смес от захар и канела.

Навива се на руло, което се реже на кръгчета от 2 -3 см. Нареждат се върху хартия за печене. Краят се намазва с разбит жълтък и печем в загрята фурна 180°C до готовност около 25-30 минути.

Изваждаме и още топли се намазват с домашен мед.

Поръсваме с кокосови стърготини и сервираме.

Вкусни и ароматни за похапване през почивните дни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: