Свински късчета с нахут

29/01/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 699
  • Преглеждания за месеца189
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипваме нахута и го сваляме от котлона. Сипваме при него двете чаени лъжици сода и го оставяме за десетина минути.

След това отливаме горещата вода и изстудяваме малко, за да може да поставите ръце при него и да започнете да стривате между шепите си зърната, а те ще се лющят много лесно.

Наливате студена вода и така люспите изплуват и в една цедка изливате част от водата, за да махнете люспите. Така няколко пъти докато прецените, че са останали съвсем малко люспички.

В друга тенджера си слагате половината олио и късчетата месо. Аз го нарязах с размери като на орехчета. Запържвате месото заедно с лука.

Поръсвате го със солта и черния пипер на вкус и добавяте след това и доматите. Оставяте малко да се задуши с тях и след това добавяте и отцедения нахут.

Разбърквате добре и заливате с повечко вода, че ще си поври доста. Ако се налага, ще доливате, докато нахутът поомекне.

Когато това стане, си правите запръжка от останалото олио, червения пипер и брашното и заливате яденето, докато го бъркате. Поръсвате с щипка-две джоджен. Да ви е вкусно! подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар