Начин на приготвяне
Кипваме нахута и го сваляме от котлона. Сипваме при него двете чаени лъжици сода и го оставяме за десетина минути.
След това отливаме горещата вода и изстудяваме малко, за да може да поставите ръце при него и да започнете да стривате между шепите си зърната, а те ще се лющят много лесно.
Наливате студена вода и така люспите изплуват и в една цедка изливате част от водата, за да махнете люспите. Така няколко пъти докато прецените, че са останали съвсем малко люспички.
В друга тенджера си слагате половината олио и късчетата месо. Аз го нарязах с размери като на орехчета. Запържвате месото заедно с лука.
Поръсвате го със солта и черния пипер на вкус и добавяте след това и доматите. Оставяте малко да се задуши с тях и след това добавяте и отцедения нахут.
Разбърквате добре и заливате с повечко вода, че ще си поври доста. Ако се налага, ще доливате, докато нахутът поомекне.
Когато това стане, си правите запръжка от останалото олио, червения пипер и брашното и заливате яденето, докато го бъркате. Поръсвате с щипка-две джоджен. Да ви е вкусно!