Начин на приготвяне
В тава си изсипвате брашното и си правите вада, в която счупвате яйцата /1 белтък, а жълтъка изсипвате в чашка и слагате малко вода/.
Прибавяте захар, сол, ванилия, амонячната сода, содата за хляб, мастта, която предварително се разтапя в микровълнова печка.
Започвате леко да бъркате продуктите и постепенно загребвате от брашното.
След това помесете тестото с ръце, докато се позаглади.
Трябва да е леко меко. Късате си малко от тестото и въртите, докато стане малко гладко топче.
След това слагате в тава хартиено фолио и нареждате топчетата.
Отгоре намазвате с жълтъка, който е в чашата с вода, и поръсвате курабийките със захар по ваша преценка.
Слагате бабините курабии да се пекат.
Любимите домашни курабийки стават бързо, внимавайте да не изгорят.
Да ви е сладко.
Коментари