Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта. Сипете в една ч.ч киселото мляко и в него сложете содата и разбъркайте добре. Добавете сместа към яйцата и разбъркайте добре и накрая сипете и олиото и отново разбъркайте добре.
Започнете постепенно да добавяте брашното при непрекъснато бъркане, за да се сгъсти сместа и стане на тесто.
Започнете да месите тестото на ръка. Прибавяйте брашно, докато не се получи средно твърдо тесто.
Когато тестото е готово, го оставете да втаса около половин или един час. Оформете топчета от готовото тесто. Всяко топче оваляйте добре със захар.
Печете курабийките на около 190-200 градуса до леко позлатяване, можете с клечка за зъби да ги проветите дали отвътре са изпечени.
Домашните курабийки със захар са страхотни.