Начин на приготвяне
Фурната се загрява на 180 градуса. Намазва се с масло и се застелила с хартия за печене правоъгълна форма за кекс или тавичка.
В купичка се миксират брашното, солта и бакпулверът. Отделно се разбива маслото със захарта до побеляване. Влагат се, без да се спира разбиването, едно по едно яйцата, ванилията и настърганата рендосаната коричка.
Прибавя се 1/3 от брашното и 2 с.л. мляко. Бърка се с лопатка до еднородност. Добавя се на два пъти останалото брашно и млякото.
Портокалът се почиства. Реже се на колелца, с дебелина от 0.5 см. Разполагат се на дъното на формата и две от тях закрепете на малките страни на формата.
Сипват се две супени лъжици от мармалада на дъното върху портокаловите резени. Отгоре се изсипва кексовата смес и се заглажда добре.
Маже се с останалия мармалад равномерно. Пече се в загрята фурна на 180 градуса за около 1 час. Изважда се и се оставя да се охлади във формата.
След това внимателно се прокарва нож по ръбовете на сладкиша, за да се отдели, където се е залепил мармаладът. На маса се слага правоъгълен поднос отгоре и се обръща съдът със сладкиша, като всичко трябва да се случи много бързо. Отстранява се хартията внимателно и се нарязва.