Свинско печено - желирано

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Свинско печено - желирано2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • свинско печено - 1 кг месо от бута + костите
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист - 1 брой
  • моркови - 2 броя
  • целина - 1/2 глава
  • пащърнак - 1 корен
  • желатин - 50 г
  • домати - малки чери доматчета за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостете свинското и запазете кокалите. Месото цяло се слага с малко мазнина, сол и черен пипер да се опече от всички страни, като често се облива с мазнината. Готовото свинско се оставя да изстине и се реже на филии, които се нареждат в чиния.

Костите се заливат със студена вода и се слагат на котлона. Щом заврат се добавят сол, черен пипер, дафинов лист, морковите, целината и пащърнака (цели). Оставете да ври 1 час, а през това време разтворете желатина в студена вода. След като бульонът ври час, добавете желатина, изчакайте да заври, след което го прецедете.

Бульонът трябва да е около 1 л, за да се желира добре. Оставете го да се охлади и с част от него полейте месото. Останалата част оставете на студено да се желира напълно. След това го нарежете на парчета и го наредете заедно с целите доматчета около желираното свинско в чинията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: