Начин на приготвяне
Яйцата разделяме на жълтъци и белтъци. Жълтъците разбиваме с 1/2 чаена чаша захар, а белтъците разбиваме с 2 чаени лъжички захар на твърд сняг. Към разбитите жълтъци добавяме половината от разбитите белтъци.
Добавяме и ванилиите и постепенно смесените брашно, бакпулвер и грис. Прибавяме и останалите белтъци и разбъркваме много внимателно. Сипваме във формичка за печене покрита с хартия намазана с масло и поръсена с грис (приблизително 1 с.л.)
Изпичаме сладкиша на 170-180 градуса фурна . Проверяваме дали е изпечен с клечица (печем до суха клечица, боцваме в сладкиша и ако няма полепнало тесто по клечицата, сладкишът е изпечен). Изпеченият сладкиш оставяме да се охлади.
През това време приготвяме карамеления сироп. Слагаме в съд да се карамелизира захарта. Дръпваме от котлона и много внимателно наливаме водата (внимаваме защото карамелът започва да пръска).
Варим сиропа до разтапяне на карамела. Охладеният сладкиш поливаме със сиропа. Отгоре гарнираме с разбита сладкарска сметана и украсяваме по вкус.