Начин на приготвяне
Загряваме фурната на 200 градуса и застиламе подходяща тавичка с хартия за печене.
Нарязваме бутер тестото на 4 правоъгълника. Страната им по дължина трябва да около 15 см. Измиваме и изчистваме крушите от ципата и сърцевината. Нарязваме ги по дължина.
Върху едната страна на тестените правоъгълници нареждаме крушите като ги подреждаме една върху друга. Поръсваме с канелата и анасоновите зрънца. Сгъваме на две тестените правоъгълници, притискайки леко краищата им. Печем 15 минути докато се зачервят.
Карамеленият сироп правим така: Стопяваме захарта във водата докато се получи златист карамел и добавяме сметаната.
Разбъркваме постоянно до хомогенност. Всяка порция десерт се залива с готовия карамел и се поднася.