Начин на приготвяне
В купа разбиваме 5 яйца. Добавяме 1 и 1/2 ч.ч. захар, 1 ванилия и 1 л прясно мляко.
В тава изсипваме един пакет домашна юфка.
Заливаме със сместа, поставяме парченца краве масло и печем в предварително загрята фурна на 170 °C за 20-25 минути. Оставяме да изстине.
В касерола слагаме 3 с.л. захар. Карамелизираме. Добавяме постепенно 1 ч.ч. вода, бъркайки непрекъснато.
Варим 3-4 минути и с горещия сироп заливаме вкусната млечна баница. Оставяме да поеме сиропа.
Сервираме в чиния. С кръгъл ринг изрязваме от баницата. Поставяме в средата на чинията.
Отгоре слагаме топка сладолед и декорираме млечната баница с карамелен сироп с фигурки от карамел. В случая - и с голяма пеперуда и нишки.
Източник: Maia Ivanova - Кулинарна Мрежа