Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пълнен Шаран»Пълнен шаран с орехова плънка в тесто

Пълнен шаран с орехова плънка в тесто

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Пълнен шаран с орехова плънка в тесто2 / 2
31/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Готови ли сте за кулинарно предизвикателство - шаран, пълнен и завит в тесто - само за майстори"

Необходими Продукти

  • шаран - 1 (около 1 кг.) + хайвера
  • олио - за пържене
  • лук - 4 глави нарязан на филийки
  • магданоз
  • орехи - 250 г счукани
  • сол
  • черен пипер
  • За тестото
  • брашно - 100 г
  • олио - 1 ч.ч.
  • сол - 1‐2 щипки
  • вода - колкото поеме
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства от перките, вътрешностите и люспите и се посолява отвътре и отвън.

Лукът се запържва в олио. Щом омекне, се сваля от огъня, прибавят се хайверът, магданозът, ореховите ядки, сол и черен пипер на вкус.

Шаранът се напълва със сместа и се зашива.

Завива се в предварително приготвен кора от твърдо тесто, замесено с брашното, олиото, солта и вода, колкото поеме.

Пече се в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Няма начин да е вода, колкото поеме
06.12.2023 19:36