Виненки с орехова плънка

Тодоринка БернардоваТодоринка Бернардова
Иноватор
2091k5241k1
Виненки с орехова плънка
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 2
29/01/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
30
"Още топли виненки с орехова плънка се овалват в пудра захар, ароматизирана с ванилова захар."

Необходими Продукти

  • свинска мас - 1/2 ч.ч. нетопена
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • брашно - 200 - до 250 г
  • За плънката
  • смлени орехи - 1/2 ч.ч.
  • белтък - 1/2
  • пудра захар - 2 с.л.
  • канела - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинската мас на стайна температура разбиваме със пудрата захар.

Добавяме бялото вино. Пресяваме брашното с бакпулвера и замесваме меко тесто.

Оставаме го за 5 мин, докато си приготвим плънката.

Смесваме смлените орехи с белтъка пудрата захар и канелата. Разбъркваме до еднородна смес.

Разточваме тестото на кора 3 мм. Нарязваме на ленти. Слагаме от плънката и завиваме на пуричка.

Подреждаме в тава с хартия за печене на малко разстояние една от друга.

Печем домашните виненки в загрята на 180°C до леко порозовяване.

Още топли виненки с орехова плънка се овалват в пудра захар, ароматизирана с ванилова захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: