Празнично пиле

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Празнично пиле2 / 2
31/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Празници да има, а ние знаем как да посрещнем гостите с подобаващо вкусно празнично пиле"

Необходими Продукти

  • пиле - 4 бр. малки
  • шунка - 100 г
  • яйца - 1 бр. твърдо сварено
  • ябълки - 2 бр. кисело
  • чесън - 2 скилидки
  • лимонова кора - малко
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилетата се измиват и подсушават, поръсват се отвън и отвътре с черен пипер и сол и се намазват с лимонов сок.

Ябълките се обелват и нарязват на парченца, а останалите продукти се нарязват на ситно.

Кожата на пилетата се повдига над краката и в получения джоб се разпределя плънката.

Коремният отвор се зашива или се прикрепва с клечки за зъби. Пилето се намазва обилно с масло от всички страни и се слага в тавичка.

Сипва се малко гореща вода и се пече в умерена фурна около 50 мин., като от време на време се полива със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: