Начин на приготвяне
Нарежете пилето на порции, измийте и сварете в подсолена вода до полуготовност. Извадете месото от бульона, а него го запазете, оставете месото да се охлади.
В тава наредете пилешкото, като предварително сте го намазали с майонезата. Между месото разпределете почистения арпаджик и нарязаните гъби, предварително измити.
В купа смесете сметаната с нарязаното топено сирене, добавете зеленчуковата подправка и налейте 400 мл от пилешкия бульон, разбъркайте до разтопяване на сиренето.
Залейте ястието с него и поръсете с черен пипер на вкус. Завийте с алуминиево фолио тавата и я поставете в предварително нагрята на 180 градуса фурна, печете до готовност на месото.
Десет минути преди да извадите тавата от фурната, премахнете фолиото и поръсете ястието с настъргания кашкавал.
Извадете тавата от фурната и поръсете с нарязан пресен магданоз.
Сервирайте задушеното пиле с печени, варени или пържени картофи, по желание.
Празничното пиле Мечта е готово.