Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Черешов пай със сметана

Черешов пай със сметана

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Черешов пай със сметана1 / 2
31/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
"Намираме приложение на черешите в страхотен черешов пай със сметана"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • череши - 500 г
  • масло - 180 г
  • захар - 2 к.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • прясно мляко - 3 супени лъжици
  • сол - 1 щ.
  • лимонова кора - от ½ лимон, настъргана
  • за заливката
  • яйца - 3 бр.
  • сметана - 1 ч.ч. заквасена
  • захар - 3 супени лъжици
  • нишесте - 4 супена лъжица ванилия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява с бакпулвера и солта. Прибавят се омекналото масло, яйцата, разбити със захарта, прясното мляко и лимоновата кора.

Замесва се тесто, което се разстила в намазана с масло кръгла тавичка, като покрай стените се оформя висок ръб. Върху тестото се нареждат почистените от костилките и леко оваляни в брашно череши.

Приготвя се заливката. Жълтъците се разбиват на пяна със захарта. Прибавя се сметаната и нишестето. Белтъците се разбиват отделно с щипка сол и се прибавят към крема.

Заливката се изсипва върху черешите и сладкишът се пече в умерена фурна. Докато е още топъл, се поръсва с пудра захар или кокос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: