Начин на приготвяне
Омекналото масло се разбива на пяна със захарта. Прибавят се един след друг жълтъците, а между тях лъжица по лъжица се слага брашното.
Добавят се лимоновата кора, бакпулверът и разбитите на сняг белтъци. Разбърква се. Ако сместа е прекалено суха, се капва малко вода, колкото да се размеси по-лесно и да може да се разточи на две плоски кори-едната по-голяма, другата по-малка. По-голямата се поставят в намазана с масло и поръсена с брашно тавичка.
Отгоре се нареждат изчистените от костилките череши. Върху тях се слага другата кора, която се надупчва. Краищата им се притискат и се оформя ръб. Питата се пече в умерена фурна. След като изстине, се нарязва и се поръсва с пудра захар.