Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Крехък маслен сладкиш с праскови

Крехък маслен сладкиш с праскови

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Крехък маслен сладкиш с праскови2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6-8 парчета
"Винаги сме обожавали сладкиши с праскови, защото са ужасно вкусни и сочни - направо се топят в устата"

Необходими Продукти

  • праскови - 1 кг.
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 100 гр.
  • брашно - 100 гр.
  • масло - 250 гр.
  • кокосови стърготини - 2 супени лъжици
  • сол - щипка
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците се разбиват добре със захарта. Прибавят се белтъците, разбити на сняг със солта. Последователно се слагат брашното, кокосовите стърготини и накрая ‐ полуразтопеното масло.

Тестото се разбърква внимателно и се изсипва в тавичка, намазана с масло. Прасковите се измиват, подсушават се и се нарязват на четвъртинки, които се нареждат в тестото.

Сладкишът се пече в умерена фурна. След като изстине, се поръсва с пудра

захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: