Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови Сладкиши»Прасковен маслен сладкиш с крем

Прасковен маслен сладкиш с крем

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Прасковен маслен сладкиш с крем
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
06/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"И докато всички отчаяно се опитват да отслабнат за лятото, ние с удоволствие хапваме прасковен маслен сладкиш с крем, защото щастието е в малките неща"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 300 г
  • краве масло - 150 г
  • захар - 100 г
  • жълтък - 2 бр.
  • студена вода - 4 с.л.
  • ванилия - 1бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - щипка
  • за крема
  • кисело мляко - 200 г
  • жълтъци - 2 бр.
  • крема сирене - 100 г
  • захар - 2 с.л.
  • лимонова кора - настъргана
  • и още
  • праскови - 4 бр.
  • кайсиев мармалад - 2 с.л.
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете пресятото с бакпулвера и щипка сол брашно. Добавете жълтъците, нарязаното на парчета студено краве масло и 4 с.л. студена вода.

Замесете меко маслено тесто. Загънете го в стреч фолио и приберете в хладилник за 30 мин.

Докато тестото се охлажда, направете крема. В купа смесете киселото мляко, крема сиренето, жълтъците, захарта и настърганата кора на един лимон. С кухненска тел хомогенизирайте добре продуктите.

На парче хартия за печене разточете охладеното тесто на произволна форма (овал, квадрат, кръг). Оставете в краищата по-висок борд, за да не излезе кремът. Прехвърлете хартията с тестото в голяма тава.

Нарежете прасковите на тънки резенчета. Върху тестото изсипете няколко лъжици от крема. Наредете половината праскови, върху тях изсипете останалия крем и наредете още праскови.

Изпечете сладкиша с праскови на 190°C в предварително загрята фурна с вентилатор за около 35 мин.

Топлият сладкиш намажете с размитото с 1 с.л. вода кайсиево или прасковено сладко. Краищата на тестото поръсете с пудра захар.

Изчакайте масления прасковен сладкиш с крем да се охлади напълно, преди да го нарежете!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

mariel.tomova
mariel.tomova
Ето и моята снимка, благодаря за чудесната рецепта. Аз намазах със сладко от праскови, понеже имам домашно и стана чудно.
11.07.2019 10:42
mariel.tomova
mariel.tomova
В момента чакам да изстине. Опитах мъничко, страхотен е. Кремът обаче го направих с доста повече захар, че със 100 грама само в тестото, е за никъде. Обаче отгоре е леко течен. Дали ще стегне като се охлади? Размених и пропорциите на крема сиренето и киселото мляко.
09.07.2019 17:46
1
Покажи всички подкоментари
Ivana Krasteva-Pieroni
Ivana Krasteva-Pieroni
Благодаря, така е! :)
08.07.2019 09:09
Потребител#234774
Потребител#234774
много е вкусен и приятен
07.07.2019 23:43
1