Начин на приготвяне
В купа сложете пресятото с бакпулвера и щипка сол брашно. Добавете жълтъците, нарязаното на парчета студено краве масло и 4 с.л. студена вода.
Замесете меко маслено тесто. Загънете го в стреч фолио и приберете в хладилник за 30 мин.
Докато тестото се охлажда, направете крема. В купа смесете киселото мляко, крема сиренето, жълтъците, захарта и настърганата кора на един лимон. С кухненска тел хомогенизирайте добре продуктите.
На парче хартия за печене разточете охладеното тесто на произволна форма (овал, квадрат, кръг). Оставете в краищата по-висок борд, за да не излезе кремът. Прехвърлете хартията с тестото в голяма тава.
Нарежете прасковите на тънки резенчета. Върху тестото изсипете няколко лъжици от крема. Наредете половината праскови, върху тях изсипете останалия крем и наредете още праскови.
Изпечете сладкиша с праскови на 190°C в предварително загрята фурна с вентилатор за около 35 мин.
Топлият сладкиш намажете с размитото с 1 с.л. вода кайсиево или прасковено сладко. Краищата на тестото поръсете с пудра захар.
Изчакайте масления прасковен сладкиш с крем да се охлади напълно, преди да го нарежете!
Коментари