Начин на приготвяне
Брашното се пресява и се смесва със солта и захарта. В средата се прави кладенче, където се слагат омекналото масло, жълтъкът и 1 супена лъжица студена вода.
Замесва се меко тесто, оформя се на топка и се оставя да престои няколко часа или една нощ в хладилника.
След това се разстила в тортена форма или малка тавичка, намазана с масло, като се повдига покрай стените, така че да образува ръб.
Оставя се в хладилника за 30 минути.
Нарязаните праскови се нареждат върху охладеното тесто и се поръсват със захарта, смесена с канелата.
Отгоре се разпределя нарязаното на парченца масло и сладкишът се пече в предварително загрята до 200°С фурна. След 20 минути се залива със сметаната, разбита с жълтъка, и се пече още около 15 минути