Френска орехова торта

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Френска орехова торта2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3-4 парчета
"Орехите са храна за мозъка, а ако са комбинирани с пухкави блатове и сочен крем, стават и храна за душата. Тази уникална торта ще ви стане любима!"

Необходими Продукти

  • масло - 100 гр.
  • яйца - 4 бр.
  • пудра захар - 240 гр.
  • брашно - 140 гр.
  • орехи - 80 гр. - смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме 2 яйца и 2 жълтъка с маслото и захарта.

Прибавяме брашното и добре обърканата смес изсипваме в намазнена и поръсена с брашно форма.

Отделно разбиваме 2 белтъка и 100 гр. Пудра захар. Към тях прибавяме и смлените орехи. Тази смес изсипваме върху първата, след което печем тортата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
516
49
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Двете яйца с двата жълтъка, които се разбиват с маслото и захарта, със 140 гр. захар ли се разбиват или с всичката, а отделно трябва още 100 гр само за разбиването на белтъците? Като пишете тези рецепти, поне ги пишете правилно, че не се разбира!
10.10.2021 16:48
Вили
Вили
Ама снимката май не отговаря на тортата
04.10.2014 10:24
6
3
Славова
Славова
перфектна, лесна, бързо се приготвя
13.01.2013 19:34
3
Люба Николова
Люба Николова
Пече се на около 160 градуса за около 40 минути или поне аз толкова пекох :) Екстра е
29.08.2012 13:30
1
3
амерлина ла коста
амерлина ла коста
да наистина на колко градуса трябва да се пече тази вкусно изглеждаща тортичка!
29.08.2012 12:26
4
жана
жана
а колко да печем тя дя стане
20.05.2012 14:55
1
2