Начин на приготвяне
Омекналото масло се разбива с пудрата захар до побеляване. Едно по едно се прибавят яйцата и сместа се разбива добре.
Бананите се обелват, смачкват се на пюре и се добавят към маслената смес заедно с ванилията. Накрая лъжица по лъжица се прибавя пресятото брашно, като се редува с прясното мляко, в което е разтворен бакпулверът.
Добре разбитото тесто се изсипва в тортена форма, покрита с намаслена хартия. Пече се около 1 час в предварително загрята фурна при 180°С.
След като престои десетина минути във формата, сладкишът се обръща върху решетка, освобождава се от хартията и се оставя да изстине. Приготвя се глазурата.
Омекналото масло се разбива със захарта и лимоновия сок на пухкав крем и се изсипва върху изстиналия сладкиш.
По края сладкишът се поръсва с кокосовите стърготини, запечени без мазнина в тефлонов тиган до златисто.