Начин на приготвяне
Подбира се подходяща по-голяма тава и се намазва от всички страни с олио. Застила се с една или две кори, така че да е покрито дъното от всички страни.
Слага се натрошено сирене и се покрива с три, четири накъсани на не много големи парчета кори. Полива се с разтопеното масло. Отново се поръсва със сирене и се завършва с останалите кори, като се накъсват и те. Слага се и останалата част от маслото.
Внимателно се разрязва на парченца. Разбиват се яйцата със солта, захарта и киселото мляко. Добавя се лимонадата и се разбърква добре.
С получената смес се полива баницата от всички страни и краища и с въртеливи движения се разнася сместа помежду корите.
Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса около 30-35 минути.
Поднася се с кисело мляко.