Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Сладък Хляб»Сладък царевичен хляб

Сладък царевичен хляб

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Сладък царевичен хляб2 / 2
23/12/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
1
"Всички месят обикновени хлябове, а ние сме се захванали да правим сладък хляб, че ни харесва сладичкото"

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 3 ч.ч.
  • пшенично брашно - 3 ч.ч.
  • сол - 1 с.л.
  • сода бикарбонат - 3 ч.л.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 5 с.л.
  • прясно мляко - 4 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява със солта и содата. Добавя се млякото, разбито със захарта и олиото.

Сместа се разбърква добре.

Полученото тесто се изсипва във форма, намазана с масло и посипана с брашно.

Сладкият хляб се пече 45 минути в умерена фурна, докато добие златисто‐кафяв цвят и на повърхността се образуват пукнатини.

Сладкият царевичен хляб е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: