Начин на приготвяне
Предварително загряваме фурната на 175 градуса и намазваме с олио тавичка за печене. Объркваме различните видове брашно и бакпулвера в купа. В отделен съд разбъркваме водата, олиото, захарта, солта и продукти по желание. Прибавяме течните съставки към сухите и разбъркваме с вилица, докато стане хомогенна смес.
Внимавайте да не бъркате прекалено, защото хлябът ще стане по-сух и тежък. Изсипваме тестото в подготвената тавичка и го печем 30 минути или докато при проба с клечка за зъби, нож или нещо друго, те излизат лесно и чисто от хляба. Внимавайте да не го прегорите.
Докато е още горещ, набодете хляба с нещо, а отгоре му сложете малко маргарин, който да се разтопи върху него. Сервираме веднага или на стайна температура. Остатъците от този хляб мога да бъдат препечени на тостер.