Плодов хляб

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Плодов хляб1 / 2
31/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • фурми - 250 г нарязани
  • стафиди - 1 ч.ч.
  • вода - 1 и 1/2 ч.ч. гореща
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • белтъци - 2 бр.
  • бадеми - 1/2 ч.ч. счукани
  • ванилия - 1 - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаните фурми се смесват със стафидите и се заливат с врялата вода. Оставят се да престоят известно време, за да поомекнат и да изстинат.

След това към тях се добавят леко разбитите белтъци и ванилията. Брашното се пресява с бакпулвера и солта. Прибавят се счуканите бадеми и плодовата смес и се замесва тесто.

Тестото се прехвърля в намазана с мазнина форма и се пече 40-50 минути при 180°С. Проверява се с клечка за зъби дали е готово.

Плодовият хляб се оставя да изстине във формата, след което се изважда, завива се във фолио и се оставя да престои една нощ. Поднася се след това.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: