Начин на приготвяне
Измийте спанака, бланширайте го за няколко секунди и го отцедете.
Разделете броколите на розички, бланширайте ги за 3 минути, отцедете и ги нарежете на ситно.
За соса Бешамел загрейте маслото, след като се разтопи, добавете брашното и след това на части млякото, като не спирайте да бъркате.
След това прибавете сол, черен пипер и индийското орехче и варете до сгъстяване.
На дъното на подходящ съд за печене сипете малко сос Бешамел, върху него подреде кори за лазаня, след това броколите, спанака и соса. И така до приключване на продуктите.
Върху най-горния слой разпределете Бешамела, украсете с броколите и поръсете с кашкавала.
Покрийте лазанята със спанак с алуминиево фолио и печете в загрята фурна на 190 °C около 20 минути, след това махнете фолиото и печете още 20 минути.
Извадете лазаня с броколи и спанак и я сервирайте след 10-15 минути.
Вижте още на кого да сме благодарни за лазанята и вижте кои са съветите за перфектна италианска лазаня.