Мини торта Павлова

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Мини торта Павлова
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8
"Така всеки ще може да си има своя собствена торта"

Необходими Продукти

  • белтъци - 6 бр.
  • пудра захар - 250 г
  • сол - 1 щипка
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • нишесте - 1 с.л.
  • за крема
  • сметана - 250 мл
  • пудра захар - 100 г
  • ягоди
  • бял шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте белтъците на сняг. Към тях на тънка струя прибавете захарта. Накрая добавете солта, лимоновия сок и нишестето. Разбъркайте внимателно. Сипете сместа във пош.

Застелете тава с хартия за печене и направете кошнички с помощта на поша. Загрейте фурната на 120 градуса и сушете кошничките около час и половина (проверявайте ги), трябва да останат бели.

Разбийте сметаната с пудрата захар и преди да ги поднесете, щприцовайте от нея в кошничките. Украсете с ягоди и бял шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Направихме тортата павлова и е много добра!
09.03.2022 14:57
1
Ирина Андреева Jolie
Ирина Андреева Jolie
Страхотни са :) Браво.Полети и със сироп от ягоди ще е върхът :)
31.01.2016 18:54
1